Sulīga cūkgaļas fileja ar vieglu mārrutku mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cūkgaļas fileja
cūkgaļas fileja
10-12
10-12 timiāna zariņi
timiāna zariņi
2
2 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
1 ĒK
1 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
MĀRRUTKU MĒRCEI
250 g
250 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
2 ĒK
2 ĒK mārrutki
mārrutki
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK oregano
oregano
1/4 TK
1/4 TK malts koriandrs
malts koriandrs
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu. Lai iepriecinātu mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti sulīgai cūkgaļas filejai ar mārrutku mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu pirms gatavošanas patur istabas temperatūrā.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru. Izkārto uz cepampapīra timiāna un rozmarīna zariņus.

    Cūkgaļas fileju ierīvē ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

    Uz sakarsētas sausas pannas strauji apcep fileju no katras puses aptuveni 2 minūtes.

    Tad liek fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna zariņiem, dažus timiāna zariņus uzliek filejai virsū, iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna zariņus pietinot klāt gaļai.

    Sagatavotās filejas liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņem no cepeškrāsns un ietin fileju folijā uz aptuveni 10 minūtēm, lai gaļa atpūstos.

    Pagatavo mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano, koriandru, sāli un piparus.

    Pasniedz fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto jogurta-mārrutku mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form