Foto: Publicitātes foto
Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu. Lai iepriecinātu mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti sulīgai cūkgaļas filejai ar mārrutku mērci.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gcūkgaļas fileja timiāna zariņi2 rozmarīna zariņi1 ĒKrapšu eļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ĒKcitronu sula250 gbezpiedevu jogurts2 ĒKmārrutki1 ĒKcitronu sula1 TKoregano TKmalts koriandrs pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gaļu pirms gatavošanas patur istabas temperatūrā.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru. Izkārto uz cepampapīra timiāna un rozmarīna zariņus.

3

Cūkgaļas fileju ierīvē ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

4

Uz sakarsētas sausas pannas strauji apcep fileju no katras puses aptuveni 2 minūtes.

5

Tad liek fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna zariņiem, dažus timiāna zariņus uzliek filejai virsū, iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna zariņus pietinot klāt gaļai.

6

Sagatavotās filejas liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņem no cepeškrāsns un ietin fileju folijā uz aptuveni 10 minūtēm, lai gaļa atpūstos.

7

Pagatavo mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano, koriandru, sāli un piparus.

8

Pasniedz fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto jogurta-mārrutku mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!