Sulīga cūkgaļas fileja ar vieglu mārrutku mērci
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu. Lai iepriecinātu mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti sulīgai cūkgaļas filejai ar mārrutku mērci.

Gaļu pirms gatavošanas patur istabas temperatūrā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru. Izkārto uz cepampapīra timiāna un rozmarīna zariņus.

Cūkgaļas fileju ierīvē ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

Uz sakarsētas sausas pannas strauji apcep fileju no katras puses aptuveni 2 minūtes.

Tad liek fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna zariņiem, dažus timiāna zariņus uzliek filejai virsū, iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna zariņus pietinot klāt gaļai.

Sagatavotās filejas liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņem no cepeškrāsns un ietin fileju folijā uz aptuveni 10 minūtēm, lai gaļa atpūstos.

Pagatavo mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano, koriandru, sāli un piparus.

Pasniedz fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto jogurta-mārrutku mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form