Foto: DELFI
Ķirbis ir viena fantastiska oga! Liec to zupā, sacepumā vai kūkā, garšo labi visās variācijās! Šī kūka ir vēl viens apliecinājums tam, ka pat ķirbju neēdājiem var atrast veidu, kā to iemīlēt.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gķirbju biezenis200 gbrūnais cukurs2 olas120 gneitrāla eļļa (vīnogu kauliņu, kokosriekstu)200 gmilti šķipsnasāls naža galssoda2 ĒKčia sēklas saujavalrieksti DEKORĒŠANAI: bundža kokosriekstu piens2 ĒKcukurs0.5 TKvaniļas cukurs dzērvenes dekorēšanai

Sagatavošana

1

Ja nav gatava ķirbju biezeņa, nomizo un sagriež aptuveni 500 g ķirbja (riekstu vai cepšanai paredzēto) mazos gabaliņos. Liek katlā, pievieno šļuku ūdens un sautē, līdz gabaliņi mīksti. Sablendē un atdzesē.

2

Bļodā saputo olas ar cukuru gaisīgā masā. Iemaisa eļļu un atdzesētu ķirbju biezeni. Samaisa viendabīgā masā.

3

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli un sodu.

4

Slapjajām sastāvdaļām pievieno sausās un rūpīgi samaisa. Iemaisa smalkāk sakapātus riekstus, čia sēklas. Ja vēlas, šajā brīdī var pievienot smalkāk sagrieztus žāvētus augļus, rozīnes vai ko citu.

5

Ietauko kūkas veidni*, kurā apakšā ieklāts cepamais papīrs. Ieklāj mīklu un izlīdzina. Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz mīkla vidū vairs nav jēla (pārbauda ar koka irbulīti). Atdzesē.

6

Izņem no ledusskapja kokosriekstu piena bundziņu, attaisa un uzmanīgi izņem tikai balto, cieto daļu un liek bļodā. Šķidrumu var pietaupīt kokteiļiem, mērcēm vai zupām. Ja kokosriekstu piens stāvēs pirms tam istabas temperatūrā, baltums būs šķidrs. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz iegūta krēmīga masa kā putukrējums. Ja baltums ir pārāk stingrs un nepadodas putošanai, ļauj pusstundu tam sasilt istabas temperatūrā.

7

Kokosriekstu putukrējumu izsmērē virs atdzisušās kūkas un dekorē ar dzērvenēm. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.

*Mīklu var pildīt arī maizes vai pat kēksa formā. No tā, cik biezi salieta būs mīkla, arī atšķirsies kūkas cepšanas laiks.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!