Sulīgā ķirbju plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
2.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g ķirbja mīkstums
ķirbja mīkstums
2
2 olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 ml
50 ml augu eļļa
augu eļļa
1 ĒK
1 ĒK skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas žāvētas plūmes, rozīnes vai dzērvenes
žāvētas plūmes, rozīnes vai dzērvenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ķirbjus var ne vien cept krāsnī un vārīt biezzupā, bet arī izmantot dažādos kārdinošos saldajos cepienos. Sulīgas ķirbju plātsmaizes recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līgas Druka-Smalkā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu elektriskajā tējkannā uzvārīta ūdens un sautē, līdz gabaliņi ir mīksti.

    Ūdeni nolej, ķirbi sablendē viendabīgā masā.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Plāti ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

    Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ eļļu, skābo krējumu un ķirbju biezeni.

    Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Pa daļām pievieno un iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

    Mīklai pievieno un iemaisa žāvētos augļus un ogas.

    Lej mīklu uz plāts, izlīdzina un cep aptuveni 40-50 minūtes.

    Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form