Sulīgā ķirbju plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
2.6250 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ķirbjus var ne vien cept krāsnī un vārīt biezzupā, bet arī izmantot dažādos kārdinošos saldajos cepienos. Sulīgas ķirbju plātsmaizes recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līgas Druka-Smalkā.

Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu elektriskajā tējkannā uzvārīta ūdens un sautē, līdz gabaliņi ir mīksti.

Ūdeni nolej, ķirbi sablendē viendabīgā masā.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Plāti ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ eļļu, skābo krējumu un ķirbju biezeni.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Pa daļām pievieno un iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

Mīklai pievieno un iemaisa žāvētos augļus un ogas.

Lej mīklu uz plāts, izlīdzina un cep aptuveni 40-50 minūtes.

Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form