Foto: Privātā arhīva foto
Kādēļ plānmaize? Jo plānā zeltainās mīklas kārtiņa teju neticamā kārtā spēj saturēt sulīgo, patīkami saldskābo pildījumu. Debešķīga tekstūru un garšu kombinācija, kas jo īpaši garšos tiem, kas uzskata, ka krēmīgs pildījums ir svarīgākā ideālas plātsmaizes sastāvdaļa. Recepte noskatīta blogā "Kikas virtuve", uzlabojot to pēc saviem ieskatiem, atklāj mūsu lasītāja Vanda.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

7 rabarberu kāti MĪKLAI:180 gmīksts sviests1 glāzekefīrs1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls3 ĒKcukurs3.5 glāzesmilti PĀRLIEŠANAI:400 mltrekns skābais krējums0.5 glāzekefīrs2 olas1 glāzecukurs2 ĒKmilti0.5 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos.

3

Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

4

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.

5

Uz mīklas ber rabarberus, izkārtojot tos vienmērīgi pa visu mīklu. Ja saldētavā vēl saglabājušās upenes, jāņogas vai citas ogas, arī tās var "piešaut" pildījumam.

6

Gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas, pievieno cukuru, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru, kanēli un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej rabarberiem.

7

Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Foto: Privātā arhīva foto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!