Sulīga steika un dārzeņu tortiljas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g dārzeņi (burkāni, puķkāposti, sviesta ķirbis)
dārzeņi (burkāni, puķkāposti, sviesta ķirbis)
4-6 gab.
4-6 gab. tortiljas
tortiljas
600 g
600 g muguras daļas steiks
muguras daļas steiks
2 ĒK
2 ĒK bazilika pesto
bazilika pesto
sauja
sauja rukola
rukola
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas garšvielu maisījums
garšvielu maisījums
 
majonēze (pēc izvēles)
majonēze (pēc izvēles)
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Padari vakariņas ar draugiem ne tikai par sirsnīgu patērzēšanu, bet kopā radiet ēdienu, kas ir sulīgs un aromātisks. Ēdiena krāsu spēlēm vari pievienot arī citas veltes no sava dārza. Ēdiens ir sātīgs, taču nedod smaguma sajūtu. Tas ne tikai lieliski garšo, bet arī pievilcīgi un ne – klasiski izskatās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Liec sagrieztus dārzeņus karstumizturīgā traukā un apsmidzini ar olīveļļu. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz dārzeņi gatavi. Ja ierobežots laiks, vari dārzeņus novārīt vai tvaicēt.

    No steika atdali treknumu un sagriez gaļu šķēlēs. Pievieno garšvielas un atliec uz brīdi malā. Vispirms pannā apcep trekno daļu,lai izveidojas eļļaina bāze. Pēc tam tajā apcep gaļu, līdz tā kļūst zeltaini brūna no abām pusēm. Cepšanas ilgumu nosaki pēc savas gaumes. Neaizmirsti apbrūnināt gaļu arī no sāniem.

    Nogriez pannai liesmu un atstāj steiku pannā ar vāku vēl 5 minūtes.

    Tīrā, sausā pannā bez eļļas vienu pēc otras apgrauzdē tortiljas. Tas piešķirs tortiljām jaunu garšas niansi.

    Ar asu nazi sagriez steiku plānās šķēlītēs un uzliec tām pesto. Liec gaļu uz dārzeņiem, kam uzkaisīta rukola.

    Katrs ēdiena baudītājs pats rada savu pildīto tortilju. Ja vēlies, vari pievienot majonēzes smēriņu garšas akcentam.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form