Sulīgā un kārdinošā lazanja ar malto gaļu un bešamela mērci
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. lazanjas plāksnes (iepakojums)
lazanjas plāksnes (iepakojums)
Maltās gaļas mērcei
1 kg
1 kg malta liellopu gaļa
malta liellopu gaļa
800 g
800 g tomāti savā sulā
tomāti savā sulā
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
eļļa vai sviests cepšanai
eļļa vai sviests cepšanai
Bešamela mērcei
800 ml
800 ml piens
piens
50 g
50 g kviešu milti
kviešu milti
40 g
40 g sviests
sviests
300 g
300 g Čedaras siers
Čedaras siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
0.25 TK
0.25 TK svaigi rīvēts muskatrieksts
svaigi rīvēts muskatrieksts
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tas, kurš vienreiz gatavojis lazanju, zina, ka darbiņš ir mazliet piņķerīgs, taču tās pagatavošana nav neiespējamā misija. Turklāt vērts reizi pa reizei pacensties, ja zināms, ka rezultāts būs vienreizīgs, sulīgs, kārdinošs un tavas kulinārijas prasmes novērtēs lazanjas baudītāji. Lazanjas recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne Gustsone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo maltās gaļas mērci. Uz pannas izkausētā sviestā apcep sagrieztu sīpolu. Pievieno sarīvētu burkānu. Pievieno malto gaļu. Maisot cep.

    Visu pārlej ar tomātu gabaliņiem savā sulā un iemaisi tomātu pastu.

    Pannai uzliec vāku un visu sautē 10-15 minūtes.

    Beigās iemaisi izspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un melnos piparus.

    Citā pannā vai katliņā gatavo otru mērci. Izkausētā sviestā, uz vidējas uguns maisot, apcep miltus.

    Tad samazini liesmu un ļoti lēni pievieno pienu, visu laiku intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi.

    Kad izveidojusies krēmīga, viendabīga mērce, pievieno rīvēto sieru un maisi, līdz tas izkusis.

    Pievieno sāli un rīvētu muskatriekstu.

    Tad liec visu kopā. Apmēram 28 x 24 cm lielas cepampannas apakšā izlīdzini kausiņu maltās gaļas mērces. Virs tās kārto lazanjas plāksnes.

    Tad atkal liec maltās gaļas mērci, ko pārklāj ar bešamela mērci. Uz tās lazanjas plāksnes.

    Atkārto visu vēlreiz ar abām mērcēm. Izveido vēl trešo kārtu ar lazanjas plāksnēm, pārklāj ar atlikušo bešamels mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.

    Liec cepties 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

    Pirms pasniegšanas lazanju atdzesē 10 minūtes, tā būs vieglāk sagriezt.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Lazanja Liellopu gaļa Tomāti savā sulā Čedaras siers Burkāni Ķiploki Kviešu milti Lazanjas plāksnes Muskatrieksts Piens Pipari Sāls Sīpoli Sviests Cepeškrāsns Cepšana Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form