Foto: Privātais arhīvs
Tas, kurš vienreiz gatavojis lazanju, zina, ka darbiņš ir mazliet piņķerīgs, taču tās pagatavošana nav neiespējamā misija. Turklāt vērts reizi pa reizei pacensties, ja zināms, ka rezultāts būs vienreizīgs, sulīgs, kārdinošs un tavas kulinārijas prasmes novērtēs lazanjas baudītāji. Lazanjas recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne Gustsone.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.lazanjas plāksnes (iepakojums)1 kgmalta liellopu gaļa800 gtomāti savā sulā2 gab.sīpoli2 gab.burkāni4 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa vai sviests cepšanai800 mlpiens50 gkviešu milti40 gsviests300 gČedaras siers pēc garšassāls0.25 TKsvaigi rīvēts muskatrieksts

Sagatavošana

1

Gatavo maltās gaļas mērci. Uz pannas izkausētā sviestā apcep sagrieztu sīpolu. Pievieno sarīvētu burkānu. Pievieno malto gaļu. Maisot cep.

2

Visu pārlej ar tomātu gabaliņiem savā sulā un iemaisi tomātu pastu.

3

Pannai uzliec vāku un visu sautē 10-15 minūtes.

4

Beigās iemaisi izspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un melnos piparus.

5

Citā pannā vai katliņā gatavo otru mērci. Izkausētā sviestā, uz vidējas uguns maisot, apcep miltus.

6

Tad samazini liesmu un ļoti lēni pievieno pienu, visu laiku intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi.

7

Kad izveidojusies krēmīga, viendabīga mērce, pievieno rīvēto sieru un maisi, līdz tas izkusis.

8

Pievieno sāli un rīvētu muskatriekstu.

9

Tad liec visu kopā. Apmēram 28 x 24 cm lielas cepampannas apakšā izlīdzini kausiņu maltās gaļas mērces. Virs tās kārto lazanjas plāksnes.

10

Tad atkal liec maltās gaļas mērci, ko pārklāj ar bešamela mērci. Uz tās lazanjas plāksnes.

11

Atkārto visu vēlreiz ar abām mērcēm. Izveido vēl trešo kārtu ar lazanjas plāksnēm, pārklāj ar atlikušo bešamels mērci. Pārkaisi ar rīvētu sieru.

12

Liec cepties 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

13

Pirms pasniegšanas lazanju atdzesē 10 minūtes, tā būs vieglāk sagriezt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!