Foto: Shutterstock
Upeņu kūka, kas garšo lieliski!
55Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 grudzu pārslas50 gmilti100 gcukurs150 gsviests1 lielas olas dzeltenums saldētas upenes pēc garšaspūdercukurs300 mlskābs krējums1 lielas olas baltums1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Mīklas sastāvdaļas dūšīgi samaisa un samīca, sanāk diezgan drupatains, tāpēc liekot uz pannas izspaida ar rokām vienmērīgi pa visu plāti.

2

Ieliek krāsns vidū un 10 - 15 minūtes pacep tādu pliku. Izņem ārā, tad ņem upenes no vasarā sagādātajiem krājumiem, pāris minūtes atsaldēju, kamēr parādās neliels miklums, apviļāju pūdercukurā (citādi būs pārāk "niknas") un beru virsū.

3

Pa virsu upenēm pārlej krējumu, kas sakults ar olas baltumu, pūdercukuru un miltiem.

4

Krāsnī iekšā un vēl cep kādas 15 - 20 minūtes ~ 200*C. Nepiemirstiet ielikt cepamo papīru apakšā tā, lai var maliņas atlocīt drusku, jo tas šķidrums var gribēt tecēt nost un tad būs krāsnī cūcība.

Iesūtīja: laimiite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!