55Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
300 grudzu pārslas50 gmilti100 gcukurs150 gsviests1 lielas olas dzeltenums saldētas upenes pēc garšaspūdercukurs300 mlskābs krējums1 lielas olas baltums1 ĒKmilti
Sagatavošana
1
Mīklas sastāvdaļas dūšīgi samaisa un samīca, sanāk diezgan drupatains, tāpēc liekot uz pannas izspaida ar rokām vienmērīgi pa visu plāti.
2
Ieliek krāsns vidū un 10 - 15 minūtes pacep tādu pliku. Izņem ārā, tad ņem upenes no vasarā sagādātajiem krājumiem, pāris minūtes atsaldēju, kamēr parādās neliels miklums, apviļāju pūdercukurā (citādi būs pārāk "niknas") un beru virsū.
3
Pa virsu upenēm pārlej krējumu, kas sakults ar olas baltumu, pūdercukuru un miltiem.
4
Krāsnī iekšā un vēl cep kādas 15 - 20 minūtes ~ 200*C. Nepiemirstiet ielikt cepamo papīru apakšā tā, lai var maliņas atlocīt drusku, jo tas šķidrums var gribēt tecēt nost un tad būs krāsnī cūcība.
Iesūtīja: laimiite
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit