Sulīgā zemeņu maize
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g zemenes
zemenes
2
2 olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
300 g
300 g milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 g
50 g eļļa
eļļa
 
zemenes un rieksti dekoram
zemenes un rieksti dekoram
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Kēksi
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Aromātiska un sulīga zemeņu maize garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Kārdinošu recepti sārto zemeņogu izmantošanai iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko formu ar eļļu vai ieziež ar sviestu.

    Zemenes nomazgā, atdala kauslapas, sagriež ogas kubiņos.

    Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.

    Pieliek klāt miltus, cepamo pulveri, sāli, eļļu un samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, var pievienot arī 2-3 ĒK zemeņu ievārījuma.

    Mīklu lej formā. Virsū liek sagrieztas zemeņu šķēlītes. Cep 30-45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

    Atdzesē, griež šķēlēs un bauda.

    Sulīgā zemeņu maize
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form