Sulīgā zemeņu maize
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Aromātiska un sulīga zemeņu maize garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Kārdinošu recepti sārto zemeņogu izmantošanai iesaka mūsu lasītāja Veronika Ļevša.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko formu ar eļļu vai ieziež ar sviestu.

Zemenes nomazgā, atdala kauslapas, sagriež ogas kubiņos.

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.

Pieliek klāt miltus, cepamo pulveri, sāli, eļļu un samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, var pievienot arī 2-3 ĒK zemeņu ievārījuma.

Mīklu lej formā. Virsū liek sagrieztas zemeņu šķēlītes. Cep 30-45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Atdzesē, griež šķēlēs un bauda.

Sulīgā zemeņu maize
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form