Sulīgas gaļas bumbiņas kečupa mērcē
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jauktā maltā gaļa
jauktā maltā gaļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 šķēles
2 šķēles baltmaize
baltmaize
50–100 ml
50–100 ml piens
piens
1–2 ĒK
1–2 ĒK garšvielu maisījums gaļai
garšvielu maisījums gaļai
1 gab.
1 gab. ola
ola
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Mērcei:
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
5 ĒK
5 ĒK kečups
kečups
100 g
100 g kausētais siers
kausētais siers
150 ml
150 ml piens (vai vairāk)
piens (vai vairāk)
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nekas tā neliek baudā noelsties, kā kumoss patiesi sulīgu un mīkstu gaļas bumbiņu, kas pagatavotas perfekti krēmīgā mērcē. "Te nebūs nekā sarežģīta, tikai tas, kas atrodams ledusskapī!" saka receptes autors Jānis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāk ar gaļas masas sagatavošanu. Seklā šķīvī liek maizes šķēles un aplej ar pienu, lai izmirkst.

    Lielā bļodā liekk malto gaļu, pievieno smalki jo smalki sakapātu sīpolu. Pārber ar garšvielām, liek klāt izmērcēto maizi, olu un visu ar rokām samīca viendabīgā masā.

    Virpina aptuveni 3 cm diametrā lielas gaļas bumbiņas.

    Kad tas paveikts, uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļas bumbiņas tā, lai no visām pusēm skaisti apbrūnējušas. Apceptās bumbiņas izņem no pannas un atliek malā.

    Tajā pašā pannā gaļas tauciņos gatavo mērci. Vispirms pannā saber smalki sakapātus sīpolus, līdz tie teju caurspīdīgi. Tad pārber visu ar miltiem un apbrūnina. Pievieno kečupu, pamatīgi apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.

    Mērces pamatam pievieno kausēto sieru, apmaisa un ļauj sieram pakust. Tad lēnām lej pienu, mērci maisa un vēro – ja konsistence par biezu, pielej vēl nedaudz piena.

    Kad mērce karsta, saber tajā apceptās gaļas bumbiņas un ļauj visam pannā sutināties uz nelielas uguns 3–5 minūtes, apmaisot saturu, lai mērce nepiedeg.

    Pasniedz ar spageti, griķiem vai kādu citu piedevu pēc vēlēšanās.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form