Sulīgas liellopa maltās gaļas bumbiņas
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gaļas bumbiņas nu reiz ir tas ēdiens, kas nekad neizies no modes, un katrai saimniecei ir savi knifiņi, kā piešķirt apetītlīgi brūnajām bumbiņām sulīgumu. Klasisku, pavisam vienkārši pagatavojamu vakariņu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Maizi pārlej ar pienu, izmērcē un ar rokām samīca vai sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

Bļodā liek gaļu, pievieno izmērcēto maizi, sāli, piparus, muskatriekstu, ķiplokus un mīca pāris minūtes, līdz masa viendabīga. Tad no masas veido nelielas bumbiņas.

Pannā uzkarsētā eļļā, kurai pievienots sviests, bumbiņas apcep uz liesmas, kas nedaudz lielāka par vidējo, līdz tās ir skaisti brūnas no visām pusēm. Bumbiņas cepšanas laikā uzmanīgi apgriež, cenšoties nepārdurt apvalku, citādi tās zaudēs sulīgumu.

Pasniedz ar tomātu un gurķu salātiem, kas aizdarīti ar krējumu un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form