Sulīgas liellopa maltās gaļas bumbiņas
Foto: Privātais arhīvs
2.7500 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
1/2 glāze
1/2 glāze piens
piens
2
2 baltmaizes šķēles
baltmaizes šķēles
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
šķipsna
šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gaļas bumbiņas nu reiz ir tas ēdiens, kas nekad neizies no modes, un katrai saimniecei ir savi knifiņi, kā piešķirt apetītlīgi brūnajām bumbiņām sulīgumu. Klasisku, pavisam vienkārši pagatavojamu vakariņu recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Maizi pārlej ar pienu, izmērcē un ar rokām samīca vai sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

    Bļodā liek gaļu, pievieno izmērcēto maizi, sāli, piparus, muskatriekstu, ķiplokus un mīca pāris minūtes, līdz masa viendabīga. Tad no masas veido nelielas bumbiņas.

    Pannā uzkarsētā eļļā, kurai pievienots sviests, bumbiņas apcep uz liesmas, kas nedaudz lielāka par vidējo, līdz tās ir skaisti brūnas no visām pusēm. Bumbiņas cepšanas laikā uzmanīgi apgriež, cenšoties nepārdurt apvalku, citādi tās zaudēs sulīgumu.

    Pasniedz ar tomātu un gurķu salātiem, kas aizdarīti ar krējumu un zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form