Foto: No privātā arhīva

"Vienkāršā virtuve" ir “Facebook” konts, kurā smaržo pēc īstas dzīves, garšvielām, kārtīga mājas ēdiena un mīlestības. Īpašas brokastu receptes mīļotajai sievai, sātīgas, gardas vakariņas lielai ģimenei ar dažāda vecuma bērniem, izcilas grila maltītes, ko baudīt dārzā labā, lielā kompānijā.
"Vienkāršās virtuves" autors sevi raksturo kā tēti virtuvē. Viņa kulinārā devīze ir: ātri, vienkārši, garšīgi. Viņš pats atzīst, ka ar produktu svēršanu neaizraujas un visu vairāk dara uz aci – tāpēc arī šajā grila vakariņu receptē nebūs ne gramu, ne kilogramu, tikai sastāvdaļas. Šī ir recepte no īstas dzīves – ja tā padomā, vai tad paši bieži sveram gaļu, kartupeļus un garšvielas?

Nevajag gan arī domāt, ka šis tētis virtuvē visu dara pa roku galam. Būtībā katra recepte ir mēģinājumu un eksperimentu rezultāts, arī šī recepte ir kārtīgi pārbaudīta. Pats tētis virtuvē par šo recepti saka: "Esmu tuvu perfektam rezultātam, un tas nenoliedzami iepriecina." Arī jums noteikti izdosies!

240Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Cūkas ribiņas Sāls Pipari Koriandrs Raudene Karija pulveris Kečups Austeru mērce Sojas mērce Čili mērce Balzamiko Kartupeļi Sāls Pipari Karija pulveris Eļļa

Sagatavošana

1

Ribiņām noņem plēves un bagātīgi apber ar garšvielām – kādas nu katram iet pie sirds. Es izmantoju sāli, melnos piparus, koriandru, raudeni un karija pulveri.

2

Tad ribiņas sapako folijā un uz pāris stundām ieslidina cepeškrāsnī 180 grādos nogatavoties mīkstas.

3

Izņem ribiņas no cepeškrāsns, apsmērē ar kādu BBQ mērci un pabeidz cepšanu jau bez folijas vai nu krāsnī vai uz grila.

4
5

Nozieķēju ribas un tāpat lielajos gabalos lieku cepties uz grila. Ogles jāatstāj no sāniem, bet tieši zem ribiņām tikai pa kādai vientuļai oglītei.

6

Par kartupeļiem – te bez folijas nekā neiztikt. Patiesībā var pat izmantot to pašu, kurā sutinājās gaļa. Kartupeļus cepu bez mizām, ja vien negadās jaunie ar pavisam plānu miziņu. Apsālu, appiparoju un uzberu sauju karija, lai glītāki. Tad to visu bļodā samaisu kopā ar cepamo eļļu, mazliet uzleju arī uz folija, lai nepiedeg un sakārtoju vienā kārtā apmēram grila platuma kvadrātā. Tad rūpīgi satinu un uz oglēm, lai paliek vieta arī gaļai. Apmēram pēc 15-20 minūtēm apgriežu un cepu vēl tikpat. Ar zobu kociņu var iedurt caur foliju un notestēt, vai ir mīksti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!