Sulīgās tītara gaļas kotletes rīvmaizē
Foto: DELFI
2.3636 22
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g tītara maltā gaļa
tītara maltā gaļa
1 gab.
1 gab. ola
ola
2 ĒK
2 ĒK skābais krējums
skābais krējums
100 g
100 g rudzu rīvmaize
rudzu rīvmaize
pēc garšas
pēc garšas svaigi zaļumi (pētersīļi, dilles, piparmētra, kinza utt.)
svaigi zaļumi (pētersīļi, dilles, piparmētra, kinza utt.)
2
2 ķiploka daivas
ķiploka daivas
TK
TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja esi starp tiem, kam garšo sulīgas kotletes kraukšķīgā garoziņā, šī recepte pilnībā apmierinās tavas garšu kārpiņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā liek malto gaļu, pievieno olu, skābo krējumu, ēdamkaroti rīvmaizi, smalki sakapātus zaļumus (ieteicams pievieno nedaudz svaigu piparmētru) un ķiplokus, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa ar rokām. Var izmantot arī karoti, bet ar pirkstiem izdodas vienmērīgāk sajaukt visas sastāvdaļas.

    Lēzenā šķīvītī ieber rīvmaizi. Ņem ar slapjām rokām kotlešu masu un izveido kotletei vēlamo formu, pēc tam apviļā rīvmaizē no abām pusēm, nokaisot arī sānu malas. Šādi apviļā visas kotletes, gatavās cepšanai liekot uz dēlīša.

    Sakarsē pannu ar eļļu un cep kotletes uz vidējas liesmas (lai rīvmaize strauji nepiedeg un vidus nepaliek jēls) kotletes zeltaini brūnas no abām pusēm.

    Izceptās kotletes liek katliņā zem vāka, lai tik ātri neatdziest. Izceptās kotletes pārkaisa ar svaigiem, smalki sakapātiem zaļumiem, ja vēlas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form