Foto: DELFI
Heks ir viena no populākajām Latvijā nopēkamajām saldētajām zivīm. Tam ir maz asaku, tādēļ heku droši var ēst arī bērni. Skābā krējuma-sīpolu mērcē izkarsēti, zeltaini apcepti heka gabaliņi būs īpaši sulīgi. Pilnai laimei iesakām piedevās pagatavot čaganu kartupeļu biezputru.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.saldēts heks2 olas milti panēšanai2 sīpoli šķipsnasoda eļļa cepšanai200 mlūdens250 gskābs krējums pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari saujalociņi

Sagatavošana

1

Hekus atlaidina, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos. Lociņus sakapā. Olas sakuļ. Miltus izber uz šķīvja.

2

Zivs gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem, tad apviļā miltos, olā un apcep pannā uzkarsētā eļļā brūnus, cepot 1-2 minūtes no katras puses.

3

Izceļ gabaliņus no pannas, liek uz šķīvja, kas iepriekš izklāts ar papīra dvieli.

4

Pannu izskalo. Lej pannā eļļu. Liek cepties sīpolus, pievienojot šķipsniņu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini.

5

Kad sīpoli apcepušies, pievieno elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, skābo krējumu, sāli, piparus, tad visu apmaisa un ļauj mērcei vārīties uz nelielas liesmas 2-3 minūtes. Ja vēlas, lai mērce ir tumīgāka, to iebiezina ar miltiem, kas samaisīti ar nelielu daudzumu ūdens vai skāba krējuma.

6

Liek mērcē heka gabaliņus, pārlej ar mērci un karsē vēl 2-3 minūtes. Tad pārkaisa ar kapātiem lociņiem un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!