Sulīgi vistu šķiņķīši kokosriekstu karija mērcē
Foto: Santa Maria
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g atkauloti vistu šķiņķi
atkauloti vistu šķiņķi
150 g
150 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 ĒK
1 ĒK vistas gaļas garšviela ar dzelteno kariju
vistas gaļas garšviela ar dzelteno kariju
1/5
1/5 čili pipars
čili pipars
2 TK
2 TK sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK Indijas rieksti
Indijas rieksti
2
2 tomāti
tomāti
1
1 sīpols
sīpols
250 ml
250 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1 ĒK
1 ĒK svaigs ingvers, nomizots un sarīvēts
svaigs ingvers, nomizots un sarīvēts
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas kinza
kinza
 
basmati rīsi pasniegšanai
basmati rīsi pasniegšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Lieliska recepte marinētu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar kokosriekstu pienu un kariju. Pasniedz ar basmati rīsiem un sakapātu kinzu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas šķiņķīšus sagriež kumosa lieluma gabaliņos un iemarinē grieķu jogurtā, kam pievieno pusi vistas gaļas garšvielas.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 185ºC temperatūrai. Vistas šķiņķīšus kopā ar visu marinādi liek karstumizturīgā traukā un cep 35 minūtes.

    Katlā izkausē sviestu un apcep smalki sakapātu sīpolu un čili piparu, pievieno uz smalkās rīves sarīvētu ingveru un sakapātus ķiplokus. Pievieno atlikušo vistas garšvielu un visu apcep, līdz garšas sajaukušās. Pievieno smalki sagrieztus tomātus.

    Katla saturam pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu, visu uzkarsē. Mērcei pievieno izceptos vistas gabaliņus un Indijas riekstus.

    Rīsus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, un pasniedz kopā ar vistas kariju. Ja vēlas, pārber ar sakapātu kinzu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form