Foto: Santa Maria
Lieliska recepte marinētu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar kokosriekstu pienu un kariju. Pasniedz ar basmati rīsiem un sakapātu kinzu.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gatkauloti vistu šķiņķi150 ggrieķu jogurts1 ĒKvistas gaļas garšviela ar dzelteno kariju čili pipars2 TKsviests2 ĒKIndijas rieksti2 tomāti1 sīpols250 mlkokosriekstu piens1 ĒKsvaigs ingvers, nomizots un sarīvēts3 ķiploka daiviņas pēc garšaskinza basmati rīsi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Vistas šķiņķīšus sagriež kumosa lieluma gabaliņos un iemarinē grieķu jogurtā, kam pievieno pusi vistas gaļas garšvielas.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 185ºC temperatūrai. Vistas šķiņķīšus kopā ar visu marinādi liek karstumizturīgā traukā un cep 35 minūtes.

3

Katlā izkausē sviestu un apcep smalki sakapātu sīpolu un čili piparu, pievieno uz smalkās rīves sarīvētu ingveru un sakapātus ķiplokus. Pievieno atlikušo vistas garšvielu un visu apcep, līdz garšas sajaukušās. Pievieno smalki sagrieztus tomātus.

4

Katla saturam pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu, visu uzkarsē. Mērcei pievieno izceptos vistas gabaliņus un Indijas riekstus.

5

Rīsus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, un pasniedz kopā ar vistas kariju. Ja vēlas, pārber ar sakapātu kinzu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!