Sulīgie biezpiena kēksiņi ar saldētām upenēm
Foto: Privātā arhīva foto
3.0303 33
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
150 g
150 g kausēts sviests
kausēts sviests
200 g
200 g milti
milti
180 g
180 g cukurs
cukurs
3
3 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris (ar kaudzi)
cepamais pulveris (ar kaudzi)
200 g
200 g saldētas upenes
saldētas upenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Kad ledusskapī uziets biezpiens, bet saldētavā – pērnā gada ogas, tad top biezpiena-upeņu kēksiņi. Recepti iesaka lasītāja Kristīne Kalneniece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir gaišāka un gaisīga, iemaisa kausēto sviestu.

    Biezpienu saspaida ar dakšiņu (ja biezpiens sauss, pievieno tam 2 ĒK skābā krējuma).

    Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri. Pievieno olu-sviesta masu un maisa, līdz konsistence viendabīga.

    Tad pievieno un iemaisa biezpiena masu. Visbeidzot iecilā upenes. Ja nav saldētu upeņu, var izmantot jebkādas citas ogas vai gabaliņos sagrieztus augļus.

    Pagatavoto mīklu pilda kēksu papīrīšos, kas ieklāti mafinu pannā.

    Cep līdz 190°C sakarsētā krāsnī 25-35 min, vai līdz zobu bakstāmais kociņš iedurot iznāk ārā sauss un keksiņu virsiņas zeltaini brūnas.

    No konkrētā produktu daudzuma sanāks 16 kēksiņi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form