Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
310 g
310 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK soda
soda
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
175 g
175 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
125 ml
125 ml augu eļļa ar neitrālu garšu
augu eļļa ar neitrālu garšu
1
1 ola
ola
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
225 ml
225 ml paniņas
paniņas
185-200 g
185-200 g rabarberi
rabarberi
KANĒĻA DRUMSTALĀM
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām – vienkārši pagatavojams rabarberu sezonas kārums. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No receptē minētā produktu daudzuma sanāks 12 mafini.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Rabarberus nomizo, sagriež kubiņos,

    Gatavo mīklu. Lielā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli.

    Citā bļodā liek cukuru, olu, eļļu, paniņas un vaniļas ekstraktu un sakuļ ar mikseri. Pievieno sauso miltu maisījumu un kārtīgi samaisa. Iemaisa rabarberus, kādu saujiņu atstājot dekoram.

    Liek mīklu mafinu veidnē, kurā iepriekš saliktas papīra formiņas. Piepilda katru formiņu ar mīklu aptuveni par 3/4 (aptuveni divas ĒK katrā formiņā).

    Gatavo kanēļa drumstalas. Nelielā traukā izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Kārtīgi samaisa, līdz izveidojās drumstalas.

    Dekorē mafinus ar rabarberu gabaliņiem un drumstalām un cep 25 minūtes.

    Izņem mafinus no krāsns, atdzesē veidnē 10 minūtes. Tad izņem no formas un atdzesē pilnībā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form