Foto: DELFI
Pavisam vienkārši, bet sulīgi un kraukšķīgi salāti – kā radīti steidzīgajiem darbdienu vakariem, kad nav ne laika, ne vēlēšanās ilgi rosīties virtuvē. Šos salātus vari pagatavot vien 15 minūšu laikā un pasniegt kā gardu piedevu gaļas, zivs, rīsu, griķu, pastas un kartupeļu ēdieniem.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 neliela selerijas sakne2 bumbieri1 burkāni1 ķiploka daiviņa pētersīļu zaļumi5 ĒK"Risso" saulespuķu eļļa1 laims pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Selerijas sakni un burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, virtuves kombainā vai uz dārzeņu mandolīnas. Bumbieriem izņem sēklotni, nomizo tos un arī sarīvē.

2
Foto: DELFI
3

Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Zaļumus sīki sakapā.

4

Gatavo mērci. Laimam norīvē miziņu, izspiež sulu. Ielej eļļu stikla burciņā ar vāku, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas un sakrata burciņu, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

5

Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa. Pirms pasniegšanas ļauj mērcei kādu brīdi iesūkties salātos.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!