Sulīgie siera un dārzeņu plācenīši kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 olas
olas
338 g
338 g tējas siers
tējas siers
345 g
345 g neliels kabacis
neliels kabacis
2
2 nelieli burkāni
nelieli burkāni
70 g
70 g lociņi
lociņi
40 g
40 g auzu klijas
auzu klijas
1-2
1-2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas garšvielas
garšvielas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Laiku pa laikam "tīru" ledusskapi". Šī bija viena no tādām dienām. Ko es tur atradu? Tējas sieru ar "iztecējušu" termiņu un apvītušu kabaci. Ko ar šiem labumiem iesākt? Izcepu siera un dārzeņu plācenīšus, kuri arī man – īstai gaļēdājai – ļoti gāja pie dūšas," tā recepti kaloriju skaitītājiem pieiesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabaci sarīvē, uzkaisa sāli un noliek malā, lai atsulojas.

    Sarīvē sieru, burkānus, izspiež caur spiedi ķiplokus, sagriež zaļos lociņus.

    Kabacim nospiež lieko sulu un sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām.

    Pievieno olas, klijas (tās uzsūks lieko mitrumu, padarot plācenīšus saturīgus), samaisa, veido ar rokām kotletītes un liek uz cepamās plāts.

    Liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz plācenīši ir zeltaini.

    Ēdiena uzturvērtība (100 g):

    Olbaltumvielas – 11.3 g
    Oglhidrāti – 5.6 g
    Tauki – 5.7 g
    Kilokalorijas – 121

    Kilokalorijas visai porcijai – 1204

    Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form