Vasaras ēdienkartei jābūt cik vien iespējams zaļai. Bet kurš teicis, ka cilvēks dzīvo no rukolas vien? Sulīgi, gardā mērcītē sautēti tefteļi zaļumos ir izcila vasaras maltīte – viegla un vienlaikus sātīga. Nekādas smaguma un vainas sajūtas, bet paēsts kārtīgi un gardu muti! Recepti pārbaudījusi un iesaka gardo Kūku kapteine Laura.

60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gtītara maltā gaļa1 gab.ola170 gBasmati rīsi1 gab.burkāns1 gab.sīpols2 TKeļļa1 ĒKtomātu pasta3 ĒKgrieķu jogurts1 gab.lauru lapa pēc garšassāls pēc garšaspipari600 gdažādi dārzeņi salātiem

Sagatavošana

1

Sarīvē burkānu un sīpolu.

2

Pannā sakarsē 1 tējkaroti eļļas un tajā apcep sīpolu un burkānu.

3

Bļodā liek malto gaļu, olu, 50 g rīsus, 2/3 no apcepto burkānu-sīpolu masas, sāli, piparus, visu rūpīgi samīca un izveido 12 tefteļus.

4

Pannā sakarsē 1 tējkaroti eļļas un tefteļus nedaudz apcep.

5

Tikmēr pagatavo tefteļu mērci. Grieķu jogurtam pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, atlikušo cepto burkānu-sīpolu masu, visu rūpīgi samaisa. Mērci pārlej gaļas bumbiņām, pievieno lauru lapu un visu sautē zem vāka uz mazas uguns aptuveni pusstundu.

6

Kamēr tefteļi sautējas, vāra 120 g rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma un sagatavo svaigu dārzeņu salātus. Gurķis, tomāts, rukola, spinātu lapiņas – viss, kas krāsains, svaigs un garšīgs! Salātiem var pievienot vieglu citronu sulas, sāls un piparu mērcīti.

7

Salātus bagātīgi izkārto uz šķīvja, pieliek klāt rīsus un visam centrā iekārto tefteļus.

Baudām vasaru viegli un ar garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!