Sulīgs cūkas cepetis ar ananasiem un kokteiļķiršiem
Foto: Shutterstock
3.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5- 2kg kg
1,5- 2kg kg cūkgaļas stilbs, šķiņķis vai plecs
cūkgaļas stilbs, šķiņķis vai plecs
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
1 ĒK
1 ĒK sinepes
sinepes
0.5 TK
0.5 TK melnie pipari
melnie pipari
1
1 bundžiņa konservētu ananasu ripiņās
bundžiņa konservētu ananasu ripiņās
8
8 kokteiļķirši
kokteiļķirši
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Svinību dienas gardais un sulīgais cepetis, kas dekorēts ar ananasiem un kokteiļķiršiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļas gabalam ar asu nazi sarūto ādiņu. Ieziež cepeti ar izkausētu sviestu. Sāli, cukuru, sinepes un piparus sajauc. Ar gatavo masu ierīvē cepeti. Liek cepeti ar ādu uz augšu cepemajā traukā.

    Cep 175 grādu temperatūrā apmēram divas stundas, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu.

    Kad gaļa jau sāk iegūt zeltainu garoziņu, gabalu apslaka ar ananasu sulu (var izmantot arī apelsīnu vai ābolu sulu), bet apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām pie cepeša ar koka irbulīšiem piestiprina ananasu šķēlītes.

    Gatavu cepeti pēc izņemšanas no krāsns pārklāj ar foliju un brītiņu patur siltumā. Pirms pasniegšanas uz katra koka irbulīša uzdur kokteiļķirsi.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form