Foto: Vida Press
Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija! Bruņojies ar mājās gatavotiem burgeriem, kraukšķīgiem kartupeļu frī un ceptiem sīpolu gredzeniem, sagādā piemērotu dzērienu un izbaudi vakaru, piemēram, šo piektdien skatoties, kā brašie Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnās ar Zagrebas "Medveščak" ledus bruņiniekiem.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gmalta liellopa gaļa2 saspiestas ķiploka daiviņas1 TKkūpināta paprika2 TKoregano1 TKjūras sāls1 TKbaltie pipari SĪPOLU GREDZENIEM:2 gredzenos sagriezti sīpoli250 mlpaniņas100 gmilti100 grīvmaize BURGERIM:3 ĒKfranču sinepes salātlapas2 šķēlēs sagriezti tomāti marinēti pipargurķīši4 burgermaizītes ar sezamu, pāgrieztas uz pusēm un apgrauzdētas

Sagatavošana

1

Maltajai gaļai pievieno saspiestu ķiploku, kaltētās paprikas pārslas, oregano, sāli un piparus, visu kārtīgi samīca. Sadala četrās daļās un ieliek saldētavā uz 10 minūtēm.

2

Tikmēr uzkarsē pannu, kurā ieliets nedaudz eļļas. Izņem gaļu no saldētavas, ar rokām saveļ četras burgerkotletes un apcep no abām pusēm.

3

Gatavo ceptos sīpolu gredzenus: sīpolus iemērc paniņās uz 10 minūtēm, pēc tam apviļā miltos, tad vēlreiz iemērc paniņās un pēc tam apviļā rīvmaizē. Dziļā pannā sakarsē eļļu, kurā uzmanīgi liek panētos sīpolus. Cep 2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni. Ar putu karoti izceļ no pannas un liek uz papīra salvetes, tādā veidā nosusinot lieko eļļu. Pasniedz nekavējoties.

4

Veido burgerus: Grauzdēto maizīti pārsmērē ar sinepēm, pārsedz ar salātlapu, kam pāri kārto burgerkotleti, tomātu šķēles un pipargurķus. Pasniedz ar ceptiem sīpolu gredzeniem un kraukšķīgiem kartupeļiem frī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!