Sulīgs un vienkāršāks par vienkāršu – skābo ābolu rausis
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
230 ml
230 ml eļļa
eļļa
2 gab.
2 gab. olas
olas
400 g
400 g cukurs
cukurs
300 g
300 g milti
milti
500 g
500 g āboli
āboli
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja virtuvē ieceļojuši skābāki āboli, bet kārojas pagatavot kādu vienkāršu kārumu, tad šis rausis būs īstā izvēle! Recepti iesaka kūku meistares Ilzes Kupčas rīkoto nometņu "Mazais kūku meistars" audzēkne Kate, kam līdztekus ikdienai pamatskolā ļoti patīk eksperimentēt virtuvē ar dažādām saldām lietām. Pie darba!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ieteikums izmantot skābus ābolus vai arī samazināt cukura daudzumu receptē, ja trāpījušies saldāki āboli. Rezultāts būs ļoti sulīgs!

    Sakuļ kopā olas ar eļļu, līdz izveidojas gaisīga masa.

    Pievieno cukuru, miltus, kanēli, dzeramo sodu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.

    Ābolus nomizo un sagriež mazos kubiņos, pievieno mīklai.

    Visu lej cepamformā, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli, un liek sakarsētā krāsnī 175°C.

    Cep 30-40 minūtes, līdz gatavs.

    Sulīgs un vienkāršāks par vienkāršu – skābo ābolu rausis
    Foto: DELFI

    Pirms ēšanas atdzesē. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.