Supergardā pica ar šķiņķi, papriku un ananasiem
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 ml
350 ml tomātu mērce
tomātu mērce
2
2 paprika
paprika
1
1 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
200 g
200 g konservēti ananasi
konservēti ananasi
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas oregano
oregano
200 g
200 g kūpināts šķiņķis
kūpināts šķiņķis
pēc garšas
pēc garšas baziliks
baziliks
500 g
500 g siers
siers
Mīklai
500 g
500 g milti
milti
300-350 ml
300-350 ml silts ūdens
silts ūdens
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 šķipsnas
2 šķipsnas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1
1 paciņa sausā rauga
paciņa sausā rauga
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Ja mājās ir bērni, ik pa laikam jādzird lūgums pagatavot picu, jo šis ir ēdiens, kura gatavošanas procesā mazajiem parasti ļoti patīk piedalīties. Laika gaitā izmēģinot dažādas picas mīklas, šo esmu atzinusi par vislabāko – to var gan izrullēt pavisam plānu, gan atstāt biezāku, kā nu kuram labāk patīk. Pildījumam, protams, var izvēlēties, ko sirds kāro, bet šoreiz piedāvāju pārbaudītu vērtību – šķiņķi ar papriku un ananasiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Izsijātiem miltiem pievieno sāli, cukuru, sauso raugu un visu samaisa. Atsevišķā trauciņā ielej ūdeni, kas nedaudz siltāks par tavu ķermeņa temperatūru, bet ne karsts! Ūdenim pievieno eļļu. Iesākumā pielej miltiem aptuveni 250 ml ūdens un sāk mīcīt, pēc nepieciešamības pievienojot vēl ūdeni. Mīca, līdz iegūta valkana, spīdīga, viendabīgas konsistences mīkla, kas "atlec" no rokām. Mīklu bļodā saveļ bumbā un ieziež ar olīveļļu. Pārklāj bļodu ar drāniņu un ļauj mīklai siltā vietā uzrūgt aptuveni 40 minūtes–1 stundu.

    Pa to laiku gatavo picas pildījumu. Sagriež plānās šķēlītēs šķiņķi. Papriku un sīpolus sagriež plānos gredzenos. Sieru sarīvē. Bazilikam atdala lapiņas.

    Atsevišķā trauciņā samaisa eļļu, ar caur spiedi izspiestu ķiploku, un oregano – šo maisījumu būs jāizmanto picas maliņu apziešanai pirms šaušanas krāsnī.

    Padoms: vislabāk, protams, pica garšos, ja izmantosi paša gatavotu mērci, piemēram, marinara, sekojot šai receptei.

    Uzkarsē krāsni tik karstu, cik vien tas tehniski iespējams. Es parasti krāsni karsēju uz maksimālajiem 275 grādiem pēc Celsija, izmantojot arī īpašo picas funkciju. Bet, ja tās nav, tad noderēs arī apakškarsēšanas funkcija. Plāti izkaisa ar miltiem.

    Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un ar asu nazi sagriež četrās daļās.

    Ņem vienu daļu un ar mīklas rulli vai, vēl labāk, pastaipot ar rokām, veido vēlamā biezuma un formas picu, cenšoties neizspiest gaisu no mīklas maliņām, jo, ja tās izrullē pārāk plakanas, maliņas cepoties, vairs nekļūs tik pufīgas.

    Liek mīklu uz plāts. Tad ar karoti uzklāj mērci, vienmērīgi izlīdzinot un atstājot brīvus aptuveni 2 cm no malām. Tad uz picas vienmērīgi izkārto šķiņķa šķēles, paprikas un sīpolu gredzenus, kā arī ananasu gabaliņus. Visu pārkaisa ar oregano, devīgi pārber ar sieru, malas ar otiņu viegli ieziež ar sagatavoto eļļas maisījumu un šauj picu krāsnī. Manā krāsnī pica izcepas 7 minūšu laikā, bet, iespējams, ka var būt nepieciešams gaidīt pat 12-15 minūtes, līdz siera garoziņa kļūs skaisti zeltaina un malas kraukšķīgas. Pirms griešanas šķēlēs picu pārkaisa ar bazilika lapiņām.

    Kamēr pirmā pica cepas, sāc gatavot nākamo.

    No šī produktu daudzuma vari pagatavot četras aptuveni 45 cm diametra picas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form