Foto: Privātais arhīvs
Sen aizmirsts vai no jauna atklājams veids, kā pagatavot sulīgus vistu stilbiņus, izmantojot stikla burkas un cepeškrāsni. Recepti iesaka Līga Lesinska no "Facebook" gardummīļu grupas "Latvieši UK gatavo".

"Šo gatavošanas metodi atklāja mans vīrs savos jaunības laikos, kad nācās iet savā dzīvē un pašam domāt, ar ko sevi pabarot. Tolaik viņam nekā nebija, izņemot istabiņu kopmītnēs. Tie, kas tādās savulaik dzīvojuši, zina, kā tas ir. Un tad tiek liktas lietā visneiedomājamākās fantāzijas – galvenais, lai kuņģis pilns. Tā vienā reizē iešāvās prātā doma katla vietā (kura nebija) izmantot burku," stāsta Līga.

Kā tad tas viss top?

120Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas stilbiņi ķiploki sīpoli pēc garšasvistas garšviela VAI pēc garšasSāls

Sagatavošana

1

Apsāla vai apber ar vistas garšvielu stilbus, sagriež sīpolus, ķiplokus. Visu kārto burkā – tā, it kā taisītu tomātus želejā.

2

Burkas liek dziļā paplātē vai cepamtraukā, ja nu gadījumā kāda burka tomēr neiztur karstumu. Liek uzkarsētā (apmēram 180–200 grādi) cepeškrāsnī un slēdz iekšā.

3

Cepšanas laikā durtiņas nevirina, jo pie temperatūras maiņas burka plīsīs. Skatieties uz burkām pa lodziņu. Cep apmēram 1 stundu. Izslēdz krāsni, pagaida, lai nedaudz padziest, uzreiz ārā neņem.

Gatavs! Vista sanāk ārkārtīgi mīksta un sulīga.

Labu apetīti!

P.S. Pie šīs receptes Līgas grupas biedri no "Latvieši UK gatavo" dalījās ar vēl dažām vērtīgām gudrībām. Piemēram, burkām var uzlikt virsū un nostiprināt folijas loksni, lai visas gatavojas savā sulā un augšpuse neapdeg. Ja vistas stilbiņus gribas sagatavot priekšdienām, pēc cepšanas burkai uzskrūvē sterilizētu vāciņu, burku liek ledusskapī un var glabāt pat divas nedēļas – līdzīgi kā sautētu gaļu jeb "Tūrista brokastis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!