Supersulīgā rabarberu plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
1 glāze
1 glāze
PILDĪJUMAM
500-700 g
1 ĒK
KANĒĻA CUKURAM
3 ĒK
DRUPAČĀM
5 ĒK
3 ĒK

"Rabarberu laikā viss kā pienākās - atzīstu, es mīlu rabarberus, gan ķīselī, gan uzpūtenī, gan, protams, plātsmaizē," tā supersulīgās rabarberu plātsmaizes recepti piesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Gatavo mīklu. Olas sakuļ ar cukuru. Tad pievieno kefīru, miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa un liek ledusskapī.

Tikmēr samizo un sagriež rabarberus. Galvenais, lai to nav par maz.

Gatavo pildījumu. Bļodiņā iejauc skābo krējumu, olu un cukuru.

Sagatavo kanēļa cukuru. Krūzītē vai blodiņā sajauc cukuru ar kanēli.

Taisa drupačas. Aukstam, gabaliņos sagrieztam sviestam pievieno miltus un cukuru. Visu berž kopā ar pirkstiem, līdz tas sajaucas kopā un veidojas drupačas. Ja drupačas ir lielos kunkučos un ķepīgas, tad jāliek vēl miltus un cukuru, kamēr viss sadrups. Droši! Tur nevar nošaut greizi.

Plāti ieziež ar sviestu, krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Mīklu izņem no ledusskapja un iemaisa tajā vienu sauju sagriezto rabarberu. Mīklu izlej pannā, pa virsu kārto rabarberus, tad uzlej krējuma un olas masu un uzber kanēli ar cukuru.

Supersulīgā rabarberu plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs

Liek cepties 20 minūtes, tad izņem un uzber drupačas un cep talāk 10-20 minūtes.

Supersulīgā rabarberu plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form