Foto: Privātais ahīvs

Jau iepriekš esam stāstījuši, kā "Siļķi "kažokā"" pagatavot ruletes un tortes formā, bet šoreiz uzzināsi, kā no tradicionālajām šo salātu sastāvdaļām pagatavot suši. Tīmeklī noskatītu recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Bajāre.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vārītas bietes vārīti kartupeļi vārīti burkāni sīpols siļķes fileja majonēze

Sagatavošana

1

Kartupeļus, burkānus un bietes novāra un nomizo. Kartupeļus un burkānus sarīvē, bietes sagriež plānās šķēlītēs.

2

Sīpolus sasmalcina. Siļķes filejas sagriež garās strēmelēs.

3

Suši paklājiņu pārklāj ar pārtikas plēvi, uz tās blīvi vienu pie otras liek biešu ripiņas, veidojot kvadrātveida pamatni.

4

Uz tās, gluži kā uz nori lapas, rindā liek vārītos kartupeļus, tad burkānus, siļķes strēmeles. Tad uzspiež majonēzes strīpiņu, pārkaisa siļķi ar sīpoliem.

Foto: Privātais arhīvs
5

Sarullē visu, gluži kā rullējot suši. Griež šķēlēs un pasniedz.

Lūk, video, kuru noskatoties, vari izsekot neparasto suši rullīšu tapšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!