Sutināts liellopa vaigs ar mārrutku zaļumu krēmu
Foto: DELFI
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Aukstā gaļa ir viena no gardākajām uzkodām pie alus. Ja nekad neesi gatavojis liellopu vaigus, tagad ir īstais brīdis - tas ir vienkaršs un salīdzinoši nedārgs liellopa gabals, ko meistarīgs pavārs spēj padarīt par īstu delikatesi. Recepti piedāvā restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Liellopa vaigus attīra, apcep katlā kopā ar nomizotiem un tīriem sagrieztiem dārzeņiem. Pielej sarkanvīnu, pievieno garšvielas un zaļumus.

Vāra, kamēr šķidruma daudzums samazinājies uz pusi, pielej ūdeni. Sautē uz lēnas uguns apmēram 2 stundas, līdz vaigi ir kļuvuši mīksti.

Vaigus izņem no katla un atdzesē, buljonu nokāš, pievieno papildu garšvielas un reducē, līdz krēmīgai konsistencei (var izmantot kā mērci).

Kad vaigs ir atdzisis, to sagriež plānās šķēlēs un izmanto kā uzkodu kopā ar maizi, sieru, grauzdiņiem vai salātiem. Var pasniegt ar sinepēm, mārrutkiem vai citām mērcēm.

Gatavo mārrutku zaļumu krēmu: visas krēma izejvielas sablendē vai smalki sakapā un samaisa, izberž caur smalko sietu. Pasniedz pie aukstās gaļas.

Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Aqua Luna" restorāna šefpavārs Gints Aizupietis.

Tags

Lielvārdes alus Augu eļļa Burkāni Garšvielas un garšaugi Kadiķogas Ķiploki Krēmsiers Lauru lapas Liellopa vaigi Mārrutki Pipari Sāls Sarkanvīns Selerijas Skābs krējums Šalotes sīpoli Gaļas uzkodas Launags Pusdienas Vakariņas Līgo svētku un Jāņu receptes Romantiskas vakariņas Pasniegt atdzesētu Vārīšana vidēji

Comment Form