Svaigā ķiplokzapte – tikai trīs sastāvdaļas
Foto: Māra Treiberga
2.8000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg tomāti
tomāti
400 g
400 g ķiploki
ķiploki
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
  • Citas mērces
  • Dažādi
  • Uzkodu mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Kreptīgs gardums, ko likt uz rupjmaizes ar sviestu, mērcēs vai uz cīsiņiem sinepju vietā. Ķiploku malšanas procesa laikā brīnumlabi smaržo visa māja. Un daudzreiz pārbaudīts: ķiplokzaptes garša un smarža dara priecīgu un iedvesmo varoņdarbiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež tomātus nelielos gabalos malšanai. Labāki ir tomāti, kuriem nav pārāk bieza un cieta miziņa.

    Noloba ķiploku daivas.

    Pirms malšanas tomātu gabaliņus mazliet notecina sietā, lai lielākā "zupa" notekas – citādi zapte sanāks pašķidra.

    Tomātus maļ pamīšus ar ķiplokiem un samaltajai masai darba gaitā pa laikam jau pieber trešdaļu no paredzētā sāls daudzuma.

    Kad viss samalts, pievieno atlikušo sāli un visu samaisa – maisa lēni, lai neiekultu gaisu!

    Visu patur 15 minūtes, lai garšas savelkas, un tad nogaršo, kā ar sāļumu, Var gadīties, ka prasās vēl nedaudz sāls. Jāatceras, ka visam jābūt makten stipram un mazliet sāļākam nekā liktos, ka vajag – šie nav salāti, drīzāk garšviela, kā sinepes vai mārrutki.

    Liek mazās burciņās, glabā ledusskapī vai pagrabā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form