Foto: Privātais arhīvs
Patīkams un atsvaidzinošs citronu skābums mijas ar agaves sīrupa saldumu. Tarte ir bez glutēna un ļoti garšīga. Pamatnei nav izmantoti baltie kviešu milti, bet gan mandeļu, kokosriekstu, turku zirņu un kukurūzas milti. Īpašu akcentu sniedz pievienotā garam masala. Kūka veidota 18–20 centimetru diametra formā. Recepti iesaka gardēde Inka Indriksone.
300Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
50 gmandeļu milti35 gkokosriekstu milti40 gturku zirņu milti45 gkukurūzas milti0.25 TKgaram masala1 gab.rīvēta citrona miziņa40 gkokosriekstu eļļa30 gagaves sīrups400 mlkokosriekstu piens no bundžas40 gkukurūzas ciete55 gagaves sīrups100 mlsvaigi spiesta citronu sula1 gab.citrona miza30 gkokosriekstu eļļa0.5 TKkurkumas pulveris vaniļas pāksts sēkliņas

Sagatavošana

1

Pamatnei sajauc visas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienādas konsistences mīkla.

2

Mīklu kārto cepamformā, sadursti ar dakšu un liec cepties 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Kad gatava, atdzesē.

3

Gatavo pildījumu, katlā sajaucot visas sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu eļļu.

4

Liec katlu uz plīts, vāri masu uz vidējas liesmas, pēc tam iemaisi kokosriekstu eļļu.

5

Samazina plīts karstumu un, nepārtraukti maisot, vāri, līdz masa sabiezē.

6

Lej uz pamatnes, atdzesē istabas temperatūrā, dekorē un liec ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!