Svaigā kokosa un citronu tarte bez glutēna
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 1
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
50 g
50 g mandeļu milti
mandeļu milti
35 g
35 g kokosriekstu milti
kokosriekstu milti
40 g
40 g turku zirņu milti
turku zirņu milti
45 g
45 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
0.25 TK
0.25 TK garam masala
garam masala
1 gab.
1 gab. rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
40 g
40 g kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
30 g
30 g agaves sīrups
agaves sīrups
Pildījumam
400 ml
400 ml kokosriekstu piens no bundžas
kokosriekstu piens no bundžas
40 g
40 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
55 g
55 g agaves sīrups
agaves sīrups
100 ml
100 ml svaigi spiesta citronu sula
svaigi spiesta citronu sula
1 gab.
1 gab. citrona miza
citrona miza
30 g
30 g kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
0.5 TK
0.5 TK kurkumas pulveris
kurkumas pulveris
 
vaniļas pāksts sēkliņas
vaniļas pāksts sēkliņas
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Patīkams un atsvaidzinošs citronu skābums mijas ar agaves sīrupa saldumu. Tarte ir bez glutēna un ļoti garšīga. Pamatnei nav izmantoti baltie kviešu milti, bet gan mandeļu, kokosriekstu, turku zirņu un kukurūzas milti. Īpašu akcentu sniedz pievienotā garam masala. Kūka veidota 18–20 centimetru diametra formā. Recepti iesaka gardēde Inka Indriksone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pamatnei sajauc visas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienādas konsistences mīkla.

    Mīklu kārto cepamformā, sadursti ar dakšu un liec cepties 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Kad gatava, atdzesē.

    Gatavo pildījumu, katlā sajaucot visas sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu eļļu.

    Liec katlu uz plīts, vāri masu uz vidējas liesmas, pēc tam iemaisi kokosriekstu eļļu.

    Samazina plīts karstumu un, nepārtraukti maisot, vāri, līdz masa sabiezē.

    Lej uz pamatnes, atdzesē istabas temperatūrā, dekorē un liec ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form