
Patīkams un atsvaidzinošs citronu skābums mijas ar agaves sīrupa saldumu. Tarte ir bez glutēna un ļoti garšīga. Pamatnei nav izmantoti baltie kviešu milti, bet gan mandeļu, kokosriekstu, turku zirņu un kukurūzas milti. Īpašu akcentu sniedz pievienotā garam masala. Kūka veidota 18–20 centimetru diametra formā. Recepti iesaka gardēde Inka Indriksone.
Pamatnei sajauc visas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienādas konsistences mīkla.
Mīklu kārto cepamformā, sadursti ar dakšu un liec cepties 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Kad gatava, atdzesē.
Gatavo pildījumu, katlā sajaucot visas sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu eļļu.
Liec katlu uz plīts, vāri masu uz vidējas liesmas, pēc tam iemaisi kokosriekstu eļļu.
Samazina plīts karstumu un, nepārtraukti maisot, vāri, līdz masa sabiezē.
Lej uz pamatnes, atdzesē istabas temperatūrā, dekorē un liec ledusskapī.
Lai labi garšo!