Foto: Privātais arhīvs
Salda un kārdinoša tā priecēs kārumniekus. Baudi ar rūgtu kafiju, lai izceļas kūkas garšas nianses. Sāta sajūta būs jau no viena gabaliņa, bet iespējams, nespēsi pretoties vēl vienam. Recepti iesaka gardēde Māra Kovaļevska.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.piena šokolāde ar lazdu riekstiem300 gcepumi200 gsviests400 gsvaigais siers20 gželatīns pēc garšascukurs200 mlsaldais krējums2 ĒKšokolādes krēms vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Sadrupini cepumus.

2

Izkausē sviestu un samaisi to kopā ar cepumiem.

3

Masu liec veidnē, izlīdzini un cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10–15 minūtes.

4

Gatavo siera masu. Sajauc svaigo sieru ar saldo krējumu, izveidojot viendabīgu masu.

5

Pievieno masai cukuru un vaniļas cukuru.

6

Sagatavo želatīnu. Sajauc to ar 50 gramiem ūdens un uzbriedini 10–15 minūtes.

7

Karsē 80 grādu temperatūrā un pievieno siera-saldā krējuma masai.

8

Pievieno pirms tam sasmalcinātu šokolādi (pusi tāfelītes) un iemaisi.

9

Cepumu kūkas veidnē atdzesē.

10

Ūdens peldē izkausē otru pusi šokolādes un pievieno dažas ēdamkarotes saldā krējuma un šokolādes krēmu.

11

Šokolādes masu uzlej pāri cepumam. Mazliet atdzesē.

12

Klāj virsū siera kārtu un izlīdzini.

13

Liec atdzesēties ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!