Svaigais olu siers
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 olas
olas
1 l
1 l piens
piens
250 ml
250 ml kefīrs
kefīrs
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gards un maigs siers, kura garšā dominē olas, tā kā 1 litram piena tiek pievienotas 8 olas. Siera saraušanai tiek izmantots kefīrs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Siers tiek karsēts ūdens peldē, tādēļ būs vajadzīgi divi katli - viens lielāks ūdenim, otrs mazāks siera masai.

    Liek karsēties lielāko katlu ar ūdeni.

    Otrā katlā iesit visas astoņas olas un ar kuļamo slotiņu sakuļ, pielej pienu un pievieno sāli un cukuru. Vēlreiz visu sakuļ.

    Pievieno kefīru un labi izmaisa. Kas vēlas sieru treknāku, kefīru var aizvietot ar skābo krējumu.

    Kad ūdens vārās, tajā iegremdē mazāko katlu, samazina uguni un siera masu karsē 40 minūtes, līdz siera masā no sūkalām sāk atdalīties pārslas.

    Līdzko atdalās dzidras sūkalas, siera masu lej sietā, kas izklāts ar siera audumu (marli vai tillu). Sieru uz pusstundu pakar pie koka karotes, pēc tam liek zem sloga, apmēram 1 stundu.

    Var pasniegt tūlīt vai nākamajā dienā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form