Foto: Shutterstock
Gardas svaigās siera kūkas citā formā – nelielās porcijās, ko pasniegt viesiem. Kūciņas dekorē ar avenēm vai citām ogām, kas vislabāk garšo.
180Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNĒM:100 gmandeles90 gdateles šķipsnasāls2 ĒKūdens PILDĪJUMAM:220 gsvaigais siers120 mlsaldais krējums350 gbaltā šokolāde avenes

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo 12 papīra mafinu formiņas. Lai kūciņas neizplūstu, formiņas ieliec metāla mafinu pannā.

2

Gatavo kūciņu pamatni – virtuves kombainā saber mandeles, dateles, pievieno sāli un ūdeni. Visu samal, līdz izveidojusies viendabīga konsistence. Iegūto masu liec katrā papīra formiņā un stingri piespied dibenam.

3

Gatavo pildījumu. Ūdens peldē izkausē gabaliņos sadalītu balto šokolādi, kas pārlieta ar saldo krējumu, līdz tā ir viendabīgā masā. Kad šokolāde izkausēta, tai ļauj padzist 10 minūtes.

4

Svaigo sieru liec bļodā ar izkausēto šokolādi un saputo ar mikseri, līdz iegūta vienmērīga masa. Kad siera kūkas masa iegūta, to lej formiņās virsū pamatnei. Katru kūciņu izdekorē ar avenēm un liec ledusskapī, lai sastingst vismaz divas stundas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!