Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Svaigēdāju siera kūku pamatā ir, kā jau ierasts, riekstu pamatne un pildījums. Siers tiek aizstāts ar riekstiem, visbiežāk – Indijas riekstiem. Tālākais jau ir eksperiments – pievienojot to, kas mājās ir. Man - atlaidinātas saldētas zemenes. Mazs sveiciens no iepriekšējās vasaras un atgādinājums, ka nākamā vasara vairs nav aiz kalniem.

Mani novērojumi - kūka ir diezgan grūti dalāma. Ir iespēja saldēt un tad dalīt pa gabaliem, bet man labāks šķiet risinājums - gatavot šo kā desertu atsevišķos trauciņos, liekot kārtām šīs dažādās masas.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gmandeles50 grozīnes50 gdateles PILDĪJUMAM:200 gIndijas rieksti300 gzemenes saldinātājs (es izmantoju brūno rīsu sīrupu)2 ĒKkokosriekstu eļļa (kausēta) pēc garšascitronu sula VIRSKĀRTAI:200 gzemenes pēc garšassaldinātājs

Sagatavošana

1

Visas pamatnes sastāvdaļas izmērcē un sablendē krēmīgā masā. Ņem trauku un izklāj līdzenā kārtā.

2

Gatavo pildījumu – Indijas riekstus, zemenes, kokosriekstu eļļu, brūno rīsu sīrupu sablendē krēmīgā masā un lej pāri pamatnei.

3

Virskārtai – zemenes sablendē ar saldinātāju (es izmantoju to pašu brūno rīsu sīrupu) un lej pāri kūkai.

4

Ja vēlas, kūku var ielikt saldētavā pirms pasniegšanas, tad to varēs vieglāk sagriezt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!