Svaigie gurķu salāti ar sezama sēkliņām
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas

Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.

Nomizo un sagriez gurķi vēlamos gabaliņos, smalki sakapā zaļumus.

Liec bļodā gurķus, zaļumus, pārber sāli, cukuru, garšvielas un samaisi. Iespied citronu sulu, uzmanot, lai neiekrīt kāda sēkliņa. Iemaisi un pēc garšas pievieno vēl cukuru vai sāli. Ņem verā, ka cukura nevar būt par daudz – tas ļoti labi sader ar svaigo gurķi, turklāt citronu sulas skābuma nomākšanai tas ir pat ļoti vēlams.

Uz sausas pannas apgrauzdē sezama sēklas, atdzesē un pievieno gurķu salātiem. Sezama sēklas var pievienot arī neapgrauzdētas.

Ņem vērā, ka salāti labi garšos tikko pagatavoti, tāpēc ēšanai nākamajā dienā šī nebūs tā labākā recepte, jo gurķi saplaks un sēkliņas samirks.

Comment Form