Foto: Shutterstock
Kārtu kārtās likti svaigie salāti ar pazīstamām sastāvdaļām – Ķīnas kāpostu, tomātiņiem, olīvām, marinētiem šampinjoniem, iepriekš saceptu vistas fileju un daudz ko citu. Salāti īpaši skaisti izskatīsies augstā caurspīdīgā traukā.

Kas ir lieliskākais šajā receptē – ar sastāvdaļu un mērces daudzumu katrs var variēt pēc sirds patikas. Šī iemesla dēļ nepieciešamo sastāvdaļu sarakstā nav norādīti precīzi grami dārzeņiem, olu skaits u.tt. – gatavojot var radoši izpausties, kādu kārtu atkārtot, kādu sastāvdaļu likt mazāk vai vairāk, ja nav ēdāja gaumē.

15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Ķīnas kāposts melnās olīvas ķirštomāti marinēti šampinjoni zaļie zirnīši vārītas olas Tilzītes siers cepta vistas fileja sarkanā paprika konservēta kukurūza100 gskābais krējums100 gmajonēze2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšaspipari pēc garšaslociņi

Sagatavošana

1

Sagriež Ķīnas kāpostu, olīvas, ķirštomātus, šampinjonus, novārītas olas, vistas fileju un papriku. Sieru sarīvē, kukurūzai nokāš šķidrumu. Ja izmanto saldētus zaļos zirnīšus, tos iepriekš atkausē, bet ja konservētus, tiem nolej šķidrumu.

2

Gatavo mērcīti. Atsevišķā trauciņā liek krējumu, majonēzi, pievieno ķiplokspiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu, piparus un kārtīgi samaisa. Mērci ieliek ledusskapī, lai tā mazliet ievelkas.

3

Lielā salātu vai kārtojuma traukā kārto salātus. Vispirms Ķīnas kāpostu, tad olīvas, ķirštomātus, marinētos šampinjonus, zirnīšus, gabaliņos sagrieztas olas, sarīvēto sieru, vistas filejas gabaliņus, papriku un kukurūzu.

4

Visu pārlej ar pagatavoto mērcīti un pārkaisa ar lociņiem vai citiem zaļumiem.

"Tasty" padoms: mērcīti var pagatavot vairāk un likt ne tikai virsējā kārtā, bet, piemēram, 2-3 kārtās arī salātu vidū.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!