Foto: Ketija Nuķe-Osīte, DELFI
Ja ģimenē ir kaislīgs makšķernieks, kurš paspējis izbaudīt pēdējo ziemas copi Zviedrijā un mājās pārved makanus jūras asarus, kurus vēl pēc tam nokūpina, tad uzskatiet, ka esat lutināti. Protams, kūpināta zivtiņa izcili garda ir arī pati par sevi, bet to noteikti vajag pamēģināt svaigajos salātus. Skandināvi mīl kūpinātas zivis salātos baudīt ar dillēm un ņiprām mērcēm, īpaši mārrutkiem. Pamēģini rukolai pārbērt novārītas lēcas, smalki sagrieztu burkānu, mazliet sarkanā sīpola, kūpināta asara gabaliņus un to visu aizdarīt ar olīveļļas mērcīti, kurā iemaisīti ņiprie un arī latviskajai virtuvei tik tuvie mārrutki. De-be-šķī-gi!
10Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
50 grukola100 gvārītas zaļās lēcas1 gab.burkāns0.5 gab.sarkanais sīpols2 ĒKdilles80 gkūpināts jūras asaris pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKbaltvīna etiķis1 TKmārrutki0.5 TKcukurs2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Rukolu liek dziļā salātu šķīvī (ja rukola šķiet par asu, izmanto maigākas salātlapas, piemēram, ūdenskreses). Virsū ber novārītas lēcas (izmanto zaļās, tās būs stingrākas).

2

Burkānu nomizo un sašķēlē plāno jo plāni ar rīvi. Sarkano sīpolu sagriez plānās pusripiņās. Izbārsti virsū salātiem šķīvī.

3

Asara "gaļu" noņem no asakām un sadali gabaliņos. Uzber virs salātiem.

4

Dilles sakapā ne pārāk smalki un pārber pārējām sastāvdaļām.

5

Uzjauc mērci – trauciņā ielej baltvīna etiķi, pievieno mārrutkus, olīveļļu, cukuru un sāli. Visu pamatīgi samaisi.

6

Pārlej mērcīti salātiem. Uzkaisi jūras sāli un mazliet piparus un baudi.

Lai labi garšo!

Padoms: droši izmanto jau novārītas un konservētas lēcas bundžiņās. Tā ātri vien varēsi izmantot tās salātos un dažādās citās maltītēs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!