Foto: Publicitātes foto
Ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā gardu salātu recepti rudenīgam piknikam.
10Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 vidēji lieli burkāni100 gredīsi250 gtomāti4 nelieli gurķi1 mazs sarkanais sīpols100 golīvas100 gledus salāti200 gturku zirņi70 gfetas siers pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšasbalzamiko krēms

Sagatavošana

1

Sagriež burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagriež arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalcina pusgredzenos.

2

Lielā bļodā liek visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupina ar pirkstiem un pievieno dārzeņiem.

3

Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas saliek lielā traukā, bet mērci ielej atsevišķi mazā trauciņā.

4

Pirms ēšanas salātus sajauc ar 2-3 ĒK pesto, sāli un pipariem. Var rotāt ar balzamiko krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!