
Salāti, kas piemēroti reizēm, kad gribas ko vieglu un svaigu, bet reizē ar nedaudz asumiņu. Konkrētajā receptē izmantotas svaigās kukurūzas vālīte, bet tās var aizstāt arī ar konservēto kukurūzu no bundžām.
Vistas filejas gareniski pārgriež uz pusēm. Pārziež ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.
Uzkarsē grilpannu un apcep gaļu no visām pusēm. Gatavo gaļu nedaudz atpūtina un tad sagriež strēmelēs vai kubiņos.
Kukurūzas vālītes liek sakarsētā grilpannā un cep no visām pusēm, līdz kukurūza mīksta. Kukurūzas graudus nolupina no vālītēm.
Kārto šķīvjos salātus – salātlapas, sagrieztus tomātus, gaļu un kukurūzu. Pārkaisa ar lociņiem.
Gatavo mērci. Samaisa etiķi un sinepes. Nepārtraukti maisot, pielej eļļu. Iejauc arī sakapāto baziliku.
Mērci pārlej sagatavotajiem salātiem un visu samaisa.
Lai labi garšo!