Svaigie un spirdzinošie salāti ar arbūzu
Foto: No privātā arhīva
4.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g lapu salāti
lapu salāti
1 gab.
1 gab. gurķis
gurķis
2 šķēles
2 šķēles arbūzs
arbūzs
125 g
125 g mocarella
mocarella
1 ĒK
1 ĒK ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
1 gab.
1 gab. sīpols sarkanais
sīpols sarkanais
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK balzamiko
balzamiko
1 šķipsna
1 šķipsna pipari svaigi malti
pipari svaigi malti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Dažādi salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras laime ir sākusies! Gribas vieglumu, gribas svaigumu – un ātri! Gan dzīvē, gan ēdienā. Protams, gluži no zaļām lapiņām vien paēdis nebūsi, lai kā reizēm gribētos. Tāpēc svaigo lapu un zaļumu salātus var papildināt ar visu, ko vien sirds kāro. Un, ja šodien sirds kāro arbūzu, tad lai notiek – lai arbūzs ir šo veģetāro salātu karalis! Svaigais, sulīgais saldenums līdzsvaro zaļumu vieglo rūgtenumu. Mazu pikantu garšas noti piešķir kraukšķīgais sarkanais sīpols un grauzdētās ķirbju sēklas. Ak, vasara – tu mūs gastronomiski iedvesmo!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo salātu maisījumu. Var pirkt gatavu veikalā, bet svaigāk un gardāk, protams, salikt kopā to, kas pašam vislabāk garšo – zaļie salāti, romiešu salāti, rukola, endīvijas, kressalāti, radičio galviņsalāti violetam akcentiņam… Iespēju tik daudz!

    Sagriež sarkano sīpolu ripiņās, gurķi ripiņās, ko pārgriež uz pusēm, visu iecilā salātos.

    Salātu maisījumu izkārto lielā šķīvī – bagātīgi, ar kaudzīti.

    Uz salātiem liek gabaliņos sagrieztu mocarella vai citu mīksto, balto sieru.

    Sagatavo vieglu mērcīti no olīveļļas, balzamiko un citrona sulas. Mērcīti uzmanīgi pārlej salātiem, varētu pat teikt – uzspricē, lai salāti nesakrītas.

    Visam pāri pārber grauzdētas ķirbju sēkliņas.

    Tad paša galvenā – arbūza uznāciens. Uz salātiem liek kubiņos sagrieztu arbūzu, no kura uzņemtas sēkliņas. Pāris griezienu no piparu dzirnaviņām – svaigam malumam cita garša un aromāts – un gatavs! Pasniedz galdā un ēd uzreiz, kamēr viss supersvaigs un smaržīgs!

    Lai viegli, svaigi un garšīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form