Vasaras laime ir sākusies! Gribas vieglumu, gribas svaigumu – un ātri! Gan dzīvē, gan ēdienā. Protams, gluži no zaļām lapiņām vien paēdis nebūsi, lai kā reizēm gribētos. Tāpēc svaigo lapu un zaļumu salātus var papildināt ar visu, ko vien sirds kāro. Un, ja šodien sirds kāro arbūzu, tad lai notiek – lai arbūzs ir šo veģetāro salātu karalis! Svaigais, sulīgais saldenums līdzsvaro zaļumu vieglo rūgtenumu. Mazu pikantu garšas noti piešķir kraukšķīgais sarkanais sīpols un grauzdētās ķirbju sēklas. Ak, vasara – tu mūs gastronomiski iedvesmo!
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
175 glapu salāti1 gab.gurķis2 šķēlesarbūzs125 gmocarella1 ĒKķirbju sēklas1 gab.sīpols sarkanais1 TKcitronu sula1 TKbalzamiko1 šķipsnapipari svaigi malti

Sagatavošana

1

Sagatavo salātu maisījumu. Var pirkt gatavu veikalā, bet svaigāk un gardāk, protams, salikt kopā to, kas pašam vislabāk garšo – zaļie salāti, romiešu salāti, rukola, endīvijas, kressalāti, radičio galviņsalāti violetam akcentiņam… Iespēju tik daudz!

2

Sagriež sarkano sīpolu ripiņās, gurķi ripiņās, ko pārgriež uz pusēm, visu iecilā salātos.

3

Salātu maisījumu izkārto lielā šķīvī – bagātīgi, ar kaudzīti.

4

Uz salātiem liek gabaliņos sagrieztu mocarella vai citu mīksto, balto sieru.

5

Sagatavo vieglu mērcīti no olīveļļas, balzamiko un citrona sulas. Mērcīti uzmanīgi pārlej salātiem, varētu pat teikt – uzspricē, lai salāti nesakrītas.

6

Visam pāri pārber grauzdētas ķirbju sēkliņas.

7

Tad paša galvenā – arbūza uznāciens. Uz salātiem liek kubiņos sagrieztu arbūzu, no kura uzņemtas sēkliņas. Pāris griezienu no piparu dzirnaviņām – svaigam malumam cita garša un aromāts – un gatavs! Pasniedz galdā un ēd uzreiz, kamēr viss supersvaigs un smaržīgs!

Lai viegli, svaigi un garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!