Svaigpiena siers no divām sastāvdaļām
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Lietuvā ir iecienīti daudzi biezpiena siera gatavošanas veidi, bet viens no populārākajiem ir svaigpiena siers. Tradicionāli to gatavo, nenokrejotu saldo pienu karsējot uz nelielas uguns, tad pielejot tādu pašu rūgušpiena daudzumu. Savilkto masu salej siera maisā, notecina un nospiež. Saldos sierus ēd svaigus vai nedaudz apžāvētus – ilgākai uzglabāšanai tie nav piemēroti.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Pienu uzkarsē, līdz tas ir verdošs, bet vēl neburbuļo.

Ber karstajā pienā biezpienu un nepārtraukti maisa, līdz masa sāk savilkties kunkuļos.

Tad noceļ katlu no uguns un atdzesē.

Atdzisušo biezpienu izsmeļ no sūkalām, ber iepriekš ūdenī samitrinātā siera maisā vai marlē, iesien un nopresē vismaz stundu.

Svaigpiena siers no divām sastāvdaļām
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Sieru izņem no auduma, griež šķēlēs un bauda tāpat vai pasniedz ar ievārījumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form