Bazilika pesto ar ciedru riekstiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Klasisks bazilika pesto, kuru baudīt pavisam svaigu. Pesto būs garda piedeva pastai, tomātu krēmzupai vai, piemēram, krāsnī ceptam lasim.

Virtuves smalcinātājā saber ciedru riekstus un sasmalcina. Pēc tam pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas un bazilika lapiņas un visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.

Ja ir vēlēšanās pēc kraukšķīgākas pesto tekstūras, riekstus sakapā ar nazi, lai tie būtu rupjāki.

Pārējās sastāvdaļas sasmalcina virtuves kombainā, bet riekstus iemaisa pesto tikai beigās.

Gatavo pesto glabā ledusskapī aptuveni nedēļu. No vajadzīgajiem produktiem sanāks aptuveni 250 grami pesto.

Comment Form