Svaigā siera kūka ar auzu pārslu cepumu pamatni
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Svaigā siera kūku variācijas un ideju rezerves šķiet neizsmeļamas. Brīdī, kad šķiet, ka vairs jau neko nevar jaunu izdomāt, allaž parādās jaunas versijas par šo tik iecienīto desertu. Restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā recepti kūkai ar skābā krējuma un kazas svaigsiera krēmu uz auzu pārslu cepumu pamatnes. Kūkas "rozīnīte" - auzu pārslu cepuma konfekte un rabarberu želeja! Receptes pagatavošanai Raimonds izmantoja cepumus "Selga".

Gatavo pamatni no auzu pārslu cepumiem: izkausē sviestu, pievieno sablendētus cepumus un kārtīgi samaisa, veido kūkas pamatni pēc vajadzības un saviem ieskatiem.

Gatavo krēmu: pusi no piena uzvāra, pievieno rīsu pārslas, vāra uz lēnas uguns, līdz putra gatava, atdzesē un kārtīgi sablendē, līdz iegūta viendabīga masa.

Skābo krējumu puto aptuveni piecas minūtes, pievieno vaniļas cukuru un kazassieru, visu samaisa.

Atlikušajā pienā uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, pienu uzsilda, lai želatīns izkūst. Pienam pievieno iepriekš sagatavoto masu, kārtīgi samaisa.

Iegūto masu lej kūkas formā, kas apakšā noklāta ar auzu pārslu cepumu masu. Atdzesē ~ 2 stundas un griež pēc vajadzības.

Gatavo auzu pārslu cepuma konfekti:

Katlā izkausē sviestu, pievieno sablendētus auzu pārslu cepumus, kakao, sakapātas dzērvenes un pūdercukuru. Samīca, iegūstot viendabīgu masu. Tad veido konfektes formu. Izveidoto konfekti apviļā sakapātos lazdu riekstos.

Lai pagatavotu ogu mērci, ogas liek traukā, pievieno cukuru un sablendē. Izberž caur sietu. Pasniedz kopā ar cepumu kūku.

Gatavo rabarberu želeju:

Vispirms rabarberiem veic pirmapstrādi, sagriež garenās šķēlēs un liek katlā, kurā ir ūdens un cukurs. Kad rabarberi mīksti, tos nokāš, šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej traukā. Rabarberus kārto paralēli vienu otram, un ļauj masai sastingt. Sagriež formās, kā norādīts attēlā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form