Ābolu un dzērveņu ķīselis
Foto: Shutterstock
4.6667 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gards un ātri pagatavojams svaigu ābolu ķīselis.

Ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež šķēlītēs.

Dzērvenēm izspiež sulu.

Ābolu mizām un dzērveņu miziņām pārlej karstu ūdeni un vāra 5 minūtes, tad nolej sietā.

Novārījuma ūdenim pievieno cukuru, garšvielas, ābolus un vāra, līdz āboli mīksti.

Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra līdz ķīselis uzmet burbuli, pielej izspiesto dzērveņu sulu un izmaisa.

Ķīseli izlej pa traukiem, pārkaisa cukuru, lai neveidojas plēvīte pa virsu un atdzesē.

Iesūtīja:
Ieva

Comment Form