Foto: Shutterstock
Svaigu dārzeņu zupa ar gaļu vieglai pusdienu maltītei.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.cūkas kauls (ar nedzudz gaļu)1 gab.kāposts3 gab.burkāni5 gab.kartupeļi0.5 lzaļie zirnīši vai konservētie sāls dilles

Sagatavošana

1

Kaulu noskalo un liek katlā ar aukstu ūdeni 4 l. Vāra un ļoti rūpīgi noputo.

2

Burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Kāpostu smalki sašķērē.

3

Burkānus, kāpostus un 2 ēdamkarotes sāls pievieno katliņam. Vāra uz ļoti lēnas uguns 1,5 stundas. Kaulu izņem, atdzesē un atgriež gaļiņu.

4

Kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno zupai, vāra kamēr mīksti.

5

Ar kaulu iepriecina suni. Atkauloto gaļu saplucina gabaliņos.

6

Konservētiem zirnīšiem nokāš lieko šķidrumu. Kopā ar sagrieztu gaļu pievieno zupai un uzvāra.

7

Pagaršo. Ja grib var piemest vēl sāli.

8

Pievieno 2-3 ēdamkarotes sagrieztas dillītes. Ja izmanto svaigus zirnīšus, tos liek reizē ar kartupeļiem.

Iesūtīja: Maija Strode

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!