Svaigu kāpostu zupa ar liellopa gaļu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda un sātīga svaigo kāpostu zupa ar liellopa gaļu. Īpaši labi garšos, pasniegta ar skābo krējumu un kapātiem lociņiem.

Nomazgā gaļu, liek to katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Liek katlu uz uguns, kad ūdens uzvārījies un parādās putas, noņem tās un vāra gaļu 1,5–2 stundas uz nelielas uguns. Tad gaļu izņem, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ buljonā.

Pa to laiku sagatavo dārzeņus – nomizo un sagriež gabaliņos burkānu, kartupeļus, selerijas sakni. Sasmalcina kāpostus. Sīpolu nomizo un sakapā.

Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, burkānus un selerijas sakni. Kad saknes viegli apcepušās, liec tās buljonā. Pievieno ari kāpostus, lauru lapu un piparus. Zupai jāvārās vēl aptuveni 30 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām, pievieno zupai kartupeļus un sāli.

Kapātus lociņus vai citus zaļumus pievieno zupai, kad tā jau salieta šķīvjos. Pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form