Svētku kliņģeris ar saldu pildījumu
Foto: Shutterstock
4.2000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g milti
milti
25 g
25 g raugs
raugs
250 ml
250 ml piens
piens
100 g
100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
100 g
100 g cukurs
cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
Pildījumam:
50 g
50 g rieksti
rieksti
50 g
50 g rozīnes
rozīnes
50 g
50 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
50 g
50 g marmelāde
marmelāde
1 TK
1 TK sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtīgs svētku kliņģeris ar bagātīgu saldo pildījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.

    Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst.

    Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!

    Siltu raugu pievieno pienam un samaisa.Iesijā miltus un samīca.

    Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu un atkal mīca.

    Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām.

    Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež. No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, sadala trīs garos taisnstūros un pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu.

    Veido garus ruļļus, sapin pīnē un liek uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Lūk, šeit atradīsi foto padomu, kā soli pa solim pareizi veidot kliņģera formu.

    To pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 - 40 minūtē, uzrūgt. Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 °C 30 – 35 min.

    Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form