'Svetlanas' cepumu vieglā versija
Foto: Personiskā arhīva foto
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Cepumam
120 g
120 g rīsu milti
rīsu milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK stēvija
stēvija
1 ĒK
1 ĒK izkausēta kokosriekstu eļļa vai sviests
izkausēta kokosriekstu eļļa vai sviests
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam
180 g
180 g dateles
dateles
180 g
180 g krēmsiers
krēmsiers
Glazūrai
100 g
100 g melnā šokolāde
melnā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Jau no skatīšanās vien mute pilna siekalām! Un neviļus aizceļojam bērnības atmiņā par kolorīto "Svetlana" cepumu – pirkām to kā lielāko gardumu. Gardēde Māra Ziemele savā blogā "Ēdam skaisti" atradusi veidu, kā bagātīgo un trekno saldumu pielāgot un padarīt liesāku. Bet, kas svarīgi – garša nevainojama. Citāda, bet burvīga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā sajauc visas mīklas sastāvdaļas, kārtīgi samaisi un masu lej uz paplātes cepamā papīra.

    Ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzini taisnstūra formā un liec 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes.

    Kad cepumu masa gatava, izņem. Kamēr tā vēl karsta, ar glāzes palīdzību izspied apaļas formiņas.

    Sagatavo pildījumu, sablendējot abas sastāvdaļas.

    Iegūto masu ar karotītes palīdzību vai caur konditorejas maisu pildi uz cepumiem.

    Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu pārklāj cepumus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form