Foto: Publicitātes foto
Garda zivs, cepts ķirbis un paša gatavota Holandes mērce – īpaša maltīte svētkiem vai romantiskām vakariņām sveču gaismā.

Gatavošanās Ziemassvētkiem daudziem var būt izaicinājumiem piepildīts laiks, kad jāpaspēj gan sarūpēt dāvanas saviem tuvākajiem, gan uzņemt viesus un pagatavot vairākas maltītes, ko ciemiņiem celt galdā. Latvijā populārais šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar starptautiski atzīto "TikTok" satura veidotāju Justīni Martinsoni jeb Jušku Padrušku izmēģināja jauno "Samsung Bespoke" virtuves tehniku un pagatavoja pavisam vienkāršus ēdienus.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
800 gbutes fieja100 gsviests pēc garšassāls pēc garšaspipari300 gķirbis2 gab.eringi sēnes1 gab.šalotes sīpols1 TKcitronu sula1 TKolīveļļa3 zariņi svaigi pētersīļi2 gab.olas

Sagatavošana

1

Buti notīra, nomazgā, no abām pusēm apsāla un appiparo. Ja ir pieejams kulinārijas deglis – viegli apsvilina, līdz zivs kļūst brūngana. Uz karstas pannas izkausē 40 gramus sviesta, cep buti no abām pusēm aptuveni 3 minūtes.

2

Nomazgā un nomizo ķirbi, sagriež 5 milimetru biezās šķēlēs un uz pannas apcep no abām pusēm.
Sēnes pārgriež uz pusēm, liek uz karstas pannas un cep no abām pusēm, apberot ar sāli un pipariem.

3

Apceptās ķirbja šķēles un sēnes liek 180 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 5 minūtēm.

4

Gatavo marinādi – sakapā šalotes sīpolu un pētersīļus, pievieno nedaudz citrona miziņu, olīveļļu un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa. Pirms pasniegšanas marinādi uzlej virsū ceptajam ķirbim.

5

Sagatavo mērci – katliņā ielej ūdeni un uzvāra. Kad ūdens burbuļo, uz tā novieto lielāka izmēra bļodu. Bļodā liek 2 olu dzeltenumus, 60 g sviesta, 1 ĒK ūdeni, sāli un citrona sulu. Sastāvdaļas vienmērīgi maisa ar slotiņu, līdz veidojas mērces konsistence.

6

Pamatēdienu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!