Sviestā ceptas garneles
Foto: Shutterstock
3.0000 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Burvīga un garda uzkoda nelielām viesībām, kuru turklāt var pagatavot ļoti īsā laika sprīdī. Garneles uz iesmiņiem sadur jau pirms cepšanas, tās būs vieglāk visas reizē apgriezt un būs arī ērti pasniegt. Garneles uz iesmiņiem var vērt arī pēc cepšanas.

Uzkodai noteikti vajadzētu izmantot jēlās garneles, bet, ja izmantosi jau notīrītas garneles, tad gatavošana nebūs ilgāka par nieka 10 minūtēm.

Ja izmanto saldētās garneles, tās pa nakti pārliek parastajā ledusskapja nodalījumā, un gatavošanas dienā tās ir atlaidušās un gatavas cepšanai. Saver notīrītas garneles uz iesmiņiem.

Smalki sagriež ķiploku. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un sagrieztos ķiplokus. Cep ķiplokus uz vidējas uguns apmēram vienu minūti, pievieno šķipsnu sāls un maltus melnos piparus. Čili cienītāji aromatizē sviestu arī ar čili pulveri. Uzmanīgi, nesadedzini garšvielas un sviestu!

Aromatizētajā sviestā liek garneļu iesmiņus un cep no abām pusēm, līdz garneles kļuvušas sārtas, apmēram minūti no katras puses.

Kārto izcepto garneļu iesmiņus uz šķīvja, apkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem, piemēram, baziliku.

Aromatizēto sviestu pasniedz blakus nelielā bļodiņā, tā būs garda mērcīte, kurā pamērcēt svaigu maizes šķēli.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form