Foto: Shutterstock
Burvīga un garda uzkoda nelielām viesībām, kuru turklāt var pagatavot ļoti īsā laika sprīdī. Garneles uz iesmiņiem sadur jau pirms cepšanas, tās būs vieglāk visas reizē apgriezt un būs arī ērti pasniegt. Garneles uz iesmiņiem var vērt arī pēc cepšanas.

Uzkodai noteikti vajadzētu izmantot jēlās garneles, bet, ja izmantosi jau notīrītas garneles, tad gatavošana nebūs ilgāka par nieka 10 minūtēm.

10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gtīģergarneles2 ĒKsviests1 ĒKolīveļļa2 ķiploku daiviņas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari šķipsnačili piparu pulveris dažas bazilika lapiņas

Sagatavošana

1

Ja izmanto saldētās garneles, tās pa nakti pārliek parastajā ledusskapja nodalījumā, un gatavošanas dienā tās ir atlaidušās un gatavas cepšanai. Saver notīrītas garneles uz iesmiņiem.

2

Smalki sagriež ķiploku. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un sagrieztos ķiplokus. Cep ķiplokus uz vidējas uguns apmēram vienu minūti, pievieno šķipsnu sāls un maltus melnos piparus. Čili cienītāji aromatizē sviestu arī ar čili pulveri. Uzmanīgi, nesadedzini garšvielas un sviestu!

3

Aromatizētajā sviestā liek garneļu iesmiņus un cep no abām pusēm, līdz garneles kļuvušas sārtas, apmēram minūti no katras puses.

4

Kārto izcepto garneļu iesmiņus uz šķīvja, apkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem, piemēram, baziliku.

5

Aromatizēto sviestu pasniedz blakus nelielā bļodiņā, tā būs garda mērcīte, kurā pamērcēt svaigu maizes šķēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!