Sviestā cepti jaunie kartupeļi ar dillēm
Foto: DELFI
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.

Vispirms kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens kartupeļus un ar pirkstiem noberzē lieko miziņu.

Liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties, līdz tie kļuvuši vidēji mīksti.

Nokās ūdeni un katliņu ar vāku liec atpakaļ uz uguns, nedaudz pakarsējot, lai liekais šķidrums iztvaiko. Atdzesē (ja griezīsi un cepsi uzreiz, tie izjuks).

Sakarsē pannu ar sviestu, liec cepties mazākos gabalos sagrieztus novārītos kartupeļus un pārber ar dillēm un sāli. Cep zeltaini brūnus.

Pasniedz ar skābo krējumu, svaigiem dārzeņiem un citām piedevām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form